Рецепти
Вегански бомбици Ана Ѓорова

Вкусни, вегански бомбички од урми, путер од кикирики и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(5-8 )

Путер од кикирики-органски(½ Чаша)

Ореви(1 ½ Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(¼ Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Излупете ги урмите и ставете ги во блендер заедно со путерот од кикирики. Блендирајте околу 1 минута додека добиете хомогена, леплива смеса.
  2. Додајте 1 чаша ореви, ванилата и солта. Блендирајте додека оревите убаво се сомелат. Внимавајте да не блендирате премногу за да не добиете леплива смеса – смесата треба да биде мека.
  3. Потоа додајте ги преостанатите ореви, па повторно изблендирајте кратко.
  4. Од смесата формирајте бомбички со големина колку орев, па ставете ги во фрижидер да се стврднат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: