Рецепти
Вегански бомбици Ана Ѓорова

Вкусни, вегански бомбички од урми, путер од кикирики и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми(5-8 )

Путер од кикирики-органски(½ Чаша)

Ореви(1 ½ Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(¼ Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Излупете ги урмите и ставете ги во блендер заедно со путерот од кикирики. Блендирајте околу 1 минута додека добиете хомогена, леплива смеса.
  2. Додајте 1 чаша ореви, ванилата и солта. Блендирајте додека оревите убаво се сомелат. Внимавајте да не блендирате премногу за да не добиете леплива смеса – смесата треба да биде мека.
  3. Потоа додајте ги преостанатите ореви, па повторно изблендирајте кратко.
  4. Од смесата формирајте бомбички со големина колку орев, па ставете ги во фрижидер да се стврднат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: