Рецепти
Вегански чизкејк со боровинки
Вкусна, непечена и здрава торта за десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урми без семки(1 Чаша)
Ореви(или бадеми 1 чаша )
Ф‘стаци(1 и пол чаша )
Кокосово млеко(1/2 Чаша)
Кокосово масло(1/3 Чаша)
Свеж сок од лимон(од 1 лимон )
Шеќер(1/2 чаша или замена природен засладувач )
Боровница(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Потопете ги урмите без семки во топла вода 10 минути, па исцедете ги и сомелете ги во блендер додека добиете кашеста смеса.
- Додајте ги оревите или бадемите во блендерот со урмите и прстофат сол, па повторно изблендирајте.
- Смесата натапкајте ја со прстите во 12 калапи за мали колачи или во еден кружен калап (намастени). Ставете во фрижидер да се стегне.
- Во меѓувреме, останатите состојки сомелете ги во блендер додека добиете хомогена смеса.
- Смесата ставете ја врз пандишпанот од ореви и урми и убаво израмнете.
- Покријте со фолија и оставете го колачот во фрижидер додека убаво се стегне, 4-6 часа, а најдобро преку ноќ.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во