Рецепти
Вегански чизкејк со боровинки Ана Ѓорова

Вкусна, непечена и здрава торта за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урми без семки(1 Чаша)

Ореви(или бадеми 1 чаша )

Ф‘стаци(1 и пол чаша )

Кокосово млеко(1/2 Чаша)

Кокосово масло(1/3 Чаша)

Свеж сок од лимон(од 1 лимон )

Шеќер(1/2 чаша или замена природен засладувач )

Боровница(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Потопете ги урмите без семки во топла вода 10 минути, па исцедете ги и сомелете ги во блендер додека добиете кашеста смеса.
  2. Додајте ги оревите или бадемите во блендерот со урмите и прстофат сол, па повторно изблендирајте.
  3. Смесата натапкајте ја со прстите во 12 калапи за мали колачи или во еден кружен калап (намастени). Ставете во фрижидер да се стегне.
  4. Во меѓувреме, останатите состојки сомелете ги во блендер додека добиете хомогена смеса.
  5. Смесата ставете ја врз пандишпанот од ореви и урми и убаво израмнете.
  6. Покријте со фолија и оставете го колачот во фрижидер додека убаво се стегне, 4-6 часа, а најдобро преку ноќ.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: