Рецепти
Вегатаријански рагу сос Ана Ѓорова

Сос од соја и домати што може да го комбинирате со тестенини или со разни печива како додаток

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја лушпи(100 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1/2 Главица)

Целер(1/2 )

Масло

Бело вино

Доматен сос(700 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Соја лушпите исплакнете ги под млаз ладна вода и исцедете ги.
  2. Морковот, кромидот и целерот исечкајте ги и пржете ги во тава со маслото.
  3. Откако зеленчукот ќе омекне, во тавата додајте ја исцедената соја и мешајте неколку минути.
  4. Потоа додајте го виното, мешајте да пушти малку мирис, па додајте го доматниот сос и мешајте со дрвена лажица.
  5. Гответе го сосот на умерен оган 1 час. Мешајте повремено.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: