Рецепти
Вегатаријански рагу сос Ана Ѓорова

Сос од соја и домати што може да го комбинирате со тестенини или со разни печива како додаток

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја лушпи(100 Грама)

Морков(1 )

Кромид(1/2 Главица)

Целер(1/2 )

Масло

Бело вино

Доматен сос(700 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Соја лушпите исплакнете ги под млаз ладна вода и исцедете ги.
  2. Морковот, кромидот и целерот исечкајте ги и пржете ги во тава со маслото.
  3. Откако зеленчукот ќе омекне, во тавата додајте ја исцедената соја и мешајте неколку минути.
  4. Потоа додајте го виното, мешајте да пушти малку мирис, па додајте го доматниот сос и мешајте со дрвена лажица.
  5. Гответе го сосот на умерен оган 1 час. Мешајте повремено.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: