Рецепти
Вегетаријанска пица Ана Ристеска

Домашна вегетаријанска пица за двојно задоволство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 )

Интегрално пченично брашно(250 Грама)

Соино сирење (Тофу)(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Прстофат)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Доматно пире(2 Супени лажици)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Свежи шампињони(2 Супени лажици)

Кисели краставички(5 )

Црни маслинки(10 )

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите се лупат, се сечат и се варат за да може да се испасираат додека се топли.
  2. Во сад на страна се става брашното и испасираните компири и се меси додека тестото не стане трошкасто. Се додаваат солта и ориганото.
  3. Во истиот сад се става 100 милилитри вода и маслиновото масло, сирењето, се меша и треба да се замеси тесто кое е меко.
  4. Тестото треба да се доведе до дебелина од 1 сантиметар и да се стави да се пече во загреана рерна на набрашнета тава за да не се залепи.
  5. Тестото го мачкаме со доматно пире помешано со босилек па редиме кромид, печурки, кисели краставички и маслинки.
  6. За декорација ставете кришки свеж домат и печете на 180 степени околу 20 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: