Рецепти
Велигденско гнездо Ана Ристеска

Декоративен велигденски куглоф кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Масло(200 Милилитри)

Кисело млеко(200 Милилитри)

Урда(200 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(400 Грама)

Спанаќ(250 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прво убаво ги матиме јајцата во вангла, потоа во изматените јајца ги додаваме маслото, урдата, киселото млеко, па мешаме со маталка.
  2. Со лажица постепено ги додаваме брашното и прашокот за печиво и продолжуваме да мешаме додека се добие хомогена смеса.
  3. На крајот во оваа смеса ги додаваме исечканиот спанаќ и сусамот. Промешуваме.
  4. Смесата ја ставаме во претходно подмачкан куглоф и печеме на 200 степени, од 20 до 25 минути или додека зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: