Рецепти
Велигденско гнездо Ана Ристеска

Декоративен велигденски куглоф кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Масло(200 Милилитри)

Кисело млеко(200 Милилитри)

Урда(200 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(400 Грама)

Спанаќ(250 Грама)

Сусам(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прво убаво ги матиме јајцата во вангла, потоа во изматените јајца ги додаваме маслото, урдата, киселото млеко, па мешаме со маталка.
  2. Со лажица постепено ги додаваме брашното и прашокот за печиво и продолжуваме да мешаме додека се добие хомогена смеса.
  3. На крајот во оваа смеса ги додаваме исечканиот спанаќ и сусамот. Промешуваме.
  4. Смесата ја ставаме во претходно подмачкан куглоф и печеме на 200 степени, од 20 до 25 минути или додека зарумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: