Рецепти
Загребски шницли Ана Ѓорова

Типичен хрватски неделен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(6 Парчиња)

Кашкавал(6 Парчиња)

Шунка(6 Парчиња)

Јајце(2 )

Брашно(6 Супени лажици)

Презла(6 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Путер(3 Супени лажици)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Телешките шницли се посолуваат и се става бибер за малку да впие во месото.
  2. На половината се става парче шунка и парче кашкавал и се поклопува за да не се гледаат, па се валкаат шницлите во брашно, па во изматените јајца, па на крај во презла.
  3. Маслото и путерот убаво се загреваат и потоа шницлите се пржат на умерен оган, додека не добијат убава боја.
  4. Може да се комбинираат со пире од компир, парчиња лимон и со салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: