Рецепти
Загребски шницли Ана Ѓорова

Типичен хрватски неделен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(6 Парчиња)

Кашкавал(6 Парчиња)

Шунка(6 Парчиња)

Јајце(2 )

Брашно(6 Супени лажици)

Презла(6 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

Путер(3 Супени лажици)

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Телешките шницли се посолуваат и се става бибер за малку да впие во месото.
  2. На половината се става парче шунка и парче кашкавал и се поклопува за да не се гледаат, па се валкаат шницлите во брашно, па во изматените јајца, па на крај во презла.
  3. Маслото и путерот убаво се загреваат и потоа шницлите се пржат на умерен оган, додека не добијат убава боја.
  4. Може да се комбинираат со пире од компир, парчиња лимон и со салата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: