Рецепти
Замрзнато топло чоколадо Ана Ристеска

Ова замрзнато топло чоколадо е причината поради која постојат топлите летни денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коцки мраз(кршен 3 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Какао(засладено 2.5 Супени лажици)

Чоколаден прелив

Шлаг крем ванила

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Ставете го мразот (кршен), млекото и засладеното какао во блендер и блендирајте 1 минута.
  2. Две големи чаши за служење прелијте ги со чоколаден прелив. Ставете го пијалокот во чашите и декорирајте одозгора со шлаг, чоколаден прелив и рендано чоколадо.
  3. Послужете веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: