Рецепти
Запечен ориз со карфиол и брокула Ана Ѓорова

Вкусен и интересен начин на подготовка на ориз кој е совршен за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(1/2 Главица)

Карфиол(1/2 Главица)

Млеко(малку )

Ориз(150 Грама)

Маргарин(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Карфиолот и брокулата поделете ги на цветови, а потоа обарете ги во посолена вода. При крај на варењето додајте им малку млеко.
  2. Потоа процедете ги, а во истата вода ставете го оризот да се вари.
  3. Карфиолот и брокулата ситнете ги со вилушка и помешајте ги со исцедениот ориз.
  4. Додајте ги жолчките, маргаринот и претходно изматениот снег од белки.
  5. Сето тоа заедно помешајте го, ставете го во огноотпорен сад и запечете го во рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: