Рецепти
Запечен ориз со карфиол и брокула Ана Ѓорова

Вкусен и интересен начин на подготовка на ориз кој е совршен за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(1/2 Главица)

Карфиол(1/2 Главица)

Млеко(малку )

Ориз(150 Грама)

Маргарин(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Карфиолот и брокулата поделете ги на цветови, а потоа обарете ги во посолена вода. При крај на варењето додајте им малку млеко.
  2. Потоа процедете ги, а во истата вода ставете го оризот да се вари.
  3. Карфиолот и брокулата ситнете ги со вилушка и помешајте ги со исцедениот ориз.
  4. Додајте ги жолчките, маргаринот и претходно изматениот снег од белки.
  5. Сето тоа заедно помешајте го, ставете го во огноотпорен сад и запечете го во рерна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: