Рецепти
Запечен ориз со карфиол и брокула
Вкусен и интересен начин на подготовка на ориз кој е совршен за лесна вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брокула(1/2 Главица)
Карфиол(1/2 Главица)
Млеко(малку )
Ориз(150 Грама)
Маргарин(1 Супена лажица)
Јајце(2 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Карфиолот и брокулата поделете ги на цветови, а потоа обарете ги во посолена вода. При крај на варењето додајте им малку млеко.
- Потоа процедете ги, а во истата вода ставете го оризот да се вари.
- Карфиолот и брокулата ситнете ги со вилушка и помешајте ги со исцедениот ориз.
- Додајте ги жолчките, маргаринот и претходно изматениот снег од белки.
- Сето тоа заедно помешајте го, ставете го во огноотпорен сад и запечете го во рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во