Рецепти
Запечени тиквички со мелено месо Ана Ѓорова

Послужете ги со салата од зеленчук или со доматен сос. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Испржете го ситно исечканиот кромид, додајте го меленото месо и пржете заедно, потоа додајте ги зачините и тргнете ја тавата од оган.
  2. Излупете ги тиквичките, исечете ги на тркалца, потоа испржете ги во врело масло. Оставете ги во сад со решетка да се исцедат од маслото.
  3. Во тепсија за печење наредете еден ред тиквички како за мусака, ставете го меленото месо и распоредете го еднакво насекаде, потоа додајте го и вториот дел од тиквичките.
  4. Додајте 1 литар вода и ставете ја тепсијата во рерна.
  5. Изматете ја павлаката со јајцата и прелејте ги тиквичките, потоа оставете ја тепсијата уште 10-тина минути во рерната да се допече јадењето.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: