Рецепти
Потпечено рижото со тиквички Ана Ѓорова

Одличен и лесен рецепт за ориз во рерна со тиквички, кашкавал, павлака и јајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(250 Грама)

Тиквичка(2 )

Црн лук(1 Главица)

Рендан кашкавал(150 Грама)

Кисела павлака(2 Супени лажици)

Крем сирење(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

Копар(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода, а потоа исцедете го од вишокот течност.
  2. Црниот лук исечете го на коцки, тиквиците излупете ги и изрендајте ги на крупно, а потоа пропржете ги на малку масло најпрвин лукот додека не омекне, па додајте ги тиквичките и динстајте на умерена температура додека не испари течноста.
  3. Измешајте го исцедениот ориз со тиквичките, додајте павлака, крем сирење, рендан кашкавал, јајца, сечкан копар и сол и бибер по вкус. Полека промешајте за да се соединат состојките.
  4. Во намастен огноотпорен сад ставете ја добиената смеса и печете на 200 степени додека не зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: