Рецепти
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 )

Путер(2 - 3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лук во прав

Кашкавал(150 Грама)

Багет(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се сече на ситни коцки, па се пржи на путер да порумени.
  2. Се додават ренданите печурки и се динста додека да омекне ( околу 10 минути ).
  3. Се додаваат сол, бибер и зачини по вкус.
  4. Секоја бакетка се сече на половина и се мачка со составот ( смесата ).
  5. Се посипува одозгора со рендан кашкавал.
  6. Се пече во рерна на 180 степени ( 3 – 5  минути или повеќе за покрцкаво лепче ) додека да се растопи кашкавалот.
  7. Готовата запиеканка се сервира со кечап или некој друг сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: