Рецепти
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 )

Путер(2 - 3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лук во прав

Кашкавал(150 Грама)

Багет(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се сече на ситни коцки, па се пржи на путер да порумени.
  2. Се додават ренданите печурки и се динста додека да омекне ( околу 10 минути ).
  3. Се додаваат сол, бибер и зачини по вкус.
  4. Секоја бакетка се сече на половина и се мачка со составот ( смесата ).
  5. Се посипува одозгора со рендан кашкавал.
  6. Се пече во рерна на 180 степени ( 3 – 5  минути или повеќе за покрцкаво лепче ) додека да се растопи кашкавалот.
  7. Готовата запиеканка се сервира со кечап или некој друг сос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: