Рецепти
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кромид(1 )

Путер(2 - 3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Лук во прав

Кашкавал(150 Грама)

Багет(4 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот се сече на ситни коцки, па се пржи на путер да порумени.
  2. Се додават ренданите печурки и се динста додека да омекне ( околу 10 минути ).
  3. Се додаваат сол, бибер и зачини по вкус.
  4. Секоја бакетка се сече на половина и се мачка со составот ( смесата ).
  5. Се посипува одозгора со рендан кашкавал.
  6. Се пече во рерна на 180 степени ( 3 – 5  минути или повеќе за покрцкаво лепче ) додека да се растопи кашкавалот.
  7. Готовата запиеканка се сервира со кечап или некој друг сос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: