Рецепти
Шпагети со лук и црвен пипер Ана Ристеска

Здрав и вкусен рецепт за шпагети од италијанска кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Лук(3 Чешниња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Црвен пипер(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете ги шпагетите да се варат според упатството на пакувањето.
  2. Во меѓувреме излупете и исечкајте 3 чешниња лук на што поситни парчиња.
  3. Откако шпагетите ќе се сварат, исцедете ги.
  4. Лукот заедно со маслото ставете ги во поголем сад на тивок оган малку да се пропржат, но не повеќе од една минута.
  5. Тргнете го садот со маслото и лукот од оган и додајте го црвениот пипер.
  6. Измешајте добро и во садот додајте ги шпагетите, потоа добро измешајте ги за да впијат од сосот.
  7. Сервирајте веднаш додека сè уште се топли. По желба за декорација можете да додадете црн бибер, пармезан и слично.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: