Рецепти
Зебра колач Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 литар + 300 мл )

Шеќер(350 Грама)

Гриз(8 Супени лажици)

Јајце(6 )

Масло(150 Грама)

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Суво грозје

Кокос(200 Грама)

Сечкани ореви

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се вари прво филот: 1 литар млеко, со 200 г шеќер и 8 лажици гриз.
  2. Смесата се меша и се вари да згусне.
  3. Кога ќе се олади, се додаваат кокос, кршени ореви ( по желба ) и суво грозје.
  4. Се прави тестото од јајцата, 150 г шеќер, маслото, брашното, 300 мл млеко, 1 пециво и  2 лажици какао.
  5. Половина од смесата за тесто се става во тавче и се потпекува.
  6. Се вади од рерна и се става филот, па се става другото тесто и се пече.
  7. Печениот колач се прелива со чоколадо и кокос.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: