Рецепти
Зебра колач Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 литар + 300 мл )

Шеќер(350 Грама)

Гриз(8 Супени лажици)

Јајце(6 )

Масло(150 Грама)

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Суво грозје

Кокос(200 Грама)

Сечкани ореви

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се вари прво филот: 1 литар млеко, со 200 г шеќер и 8 лажици гриз.
  2. Смесата се меша и се вари да згусне.
  3. Кога ќе се олади, се додаваат кокос, кршени ореви ( по желба ) и суво грозје.
  4. Се прави тестото од јајцата, 150 г шеќер, маслото, брашното, 300 мл млеко, 1 пециво и  2 лажици какао.
  5. Половина од смесата за тесто се става во тавче и се потпекува.
  6. Се вади од рерна и се става филот, па се става другото тесто и се пече.
  7. Печениот колач се прелива со чоколадо и кокос.

 

Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: