Рецепти
Зелен ориз – Arroz Verde Ана Ристеска

Специјалитет од Шпанија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалу од 20 минути

  1. Ставете го оризот да се вари заедно со ловоровиот лист, малку сол и водата. Кога ќе почне да врие, покријте го со капак и варете го 13 минути.
  2. Тргнете го оризот од оган и оставете го да поседи 10 минути со затворен капак.
  3. За тоа време излупете го и исечете го мангото.
  4. Ставете го мангото во блендер заедно со магдоносот, младиот кромид, поблано пиперката и маслиновото масло. Блендирајте додека не стане пире.
  5. Префрлете со сосот од манго во еден сад, додајте сок од лимон и сол по ваш вкус и промешајте.
  6. Префрлете го оризот во садот со сосот и убаво промешајте.
  7. Декорирајте со парчиња црвена пиперка и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: