Рецепти
Зелен ориз – Arroz Verde Ана Ристеска

Специјалитет од Шпанија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалу од 20 минути

  1. Ставете го оризот да се вари заедно со ловоровиот лист, малку сол и водата. Кога ќе почне да врие, покријте го со капак и варете го 13 минути.
  2. Тргнете го оризот од оган и оставете го да поседи 10 минути со затворен капак.
  3. За тоа време излупете го и исечете го мангото.
  4. Ставете го мангото во блендер заедно со магдоносот, младиот кромид, поблано пиперката и маслиновото масло. Блендирајте додека не стане пире.
  5. Префрлете со сосот од манго во еден сад, додајте сок од лимон и сол по ваш вкус и промешајте.
  6. Префрлете го оризот во садот со сосот и убаво промешајте.
  7. Декорирајте со парчиња црвена пиперка и послужете.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: