Рецепти
Земички со јогурт Ана Ѓорова

Одлични за појадок или за вечера со чаша јогурт и намаз по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(250 Милилитри)

Шеќер(3 Супени лажици)

Квасец(1 )

Брашно(1 Килограм)

Сол(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Масло(3 Чаши)

Јогурт(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Квасецот се меша со малку топла вода и се остава настрана да стаса.
  2. Се замесува тесто од квасецот, топлата вода и од останатите состојки и се чека да стаса.
  3. Без да се размесува тестото се кинат топченца и се редат во плех.
  4. Одозгора се мачка со белка и по лист парче маргарин.
  5. Земичките се печат на температура од 200 степени додека да заруменат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: