Рецепти
Алегро колач Ана Ѓорова

Одличен за со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(250 грама + 6 лажици )

Брашно(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(40 Грама)

Вода(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со 250 г шеќер додека да се соединат.
  2. Потоа додајте ги маслото, брашното, млекото и прашокот за печиво и повторно соединете со миксерот.
  3. Смесата нанесете ја во правоаголна тава бр. 38 претходно намастена и набрашнета.
  4. Печете во загреана рерна на 200 степени, 30 минути.
  5. Откако ќе се излади колачот, исечете го на коцки.
  6. Во тенџере на оган ставете 6 лажици шеќер, 6 лажици вода, маргаринот и чоколадото искршено на парчиња.
  7. Мешајте додека преливот се соедини, па прелијте го врз исечениот колач.
  8. Можете по желба и да го наросите колачот со мелени ореви врз преливот, а се служи откако ќе впие од преливот.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: