MoeMeni
Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Какао топчиња со коњак кои се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(30 грама + за валкање на бомбиците )

Шеќер во прав(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Коњак(1 Супена лажица)

Ореви(бадеми или лешници по желба за декорација )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот пенасто изматете го со шеќерот, какаото и со коњакот, па смесата оставете ја во фрижидер малку да постои.
  2. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган. Измешајте го со изладената смеса и вратете го во фрижидер.
  3. Од стегнатата смеса формирајте топчиња со неправилна форма и редете ги на површина покриена со целофан или со фолија.
  4. Готовите тартуфи се оставаат во фрижидер уште 10-тина минути, а потоа се посипуваат со какао. По желба може да се украсат со јатки.
  5. Тартуфите се чуваат во фрижидер и се служат ладни.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: