Рецепти
Чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Какао топчиња со коњак кои се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(30 грама + за валкање на бомбиците )

Шеќер во прав(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Коњак(1 Супена лажица)

Ореви(бадеми или лешници по желба за декорација )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот пенасто изматете го со шеќерот, какаото и со коњакот, па смесата оставете ја во фрижидер малку да постои.
  2. Чоколадото искршете го и растопете го во тенџере на тивок оган. Измешајте го со изладената смеса и вратете го во фрижидер.
  3. Од стегнатата смеса формирајте топчиња со неправилна форма и редете ги на површина покриена со целофан или со фолија.
  4. Готовите тартуфи се оставаат во фрижидер уште 10-тина минути, а потоа се посипуваат со какао. По желба може да се украсат со јатки.
  5. Тартуфите се чуваат во фрижидер и се служат ладни.
Куглоф со три фила
Овошен колач
Парена торта со јаболки и ореви
Француски штангли
Гужвана баклава
Посни бомбици со портокал
Торта со јаболки и чоколадна глазура
Торта со јатки и чоколадо
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Колач со млеко од соја
Есенска торта
Мухалебија
Торта од кокос и мандарини
Шарена бисквит торта со чоколадо
Крем колач со банани
Бабин колач со јаболко
Колач од гриз со круши
Полнети мафини со мармалад
Меден ролат
Блум штангли
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач
Чоколадни мафини со лешници и мармалад
Овошна торта со крем од жолчки
Пита со слатко од вишни
Розички од јаболки
Лесни чоколадни тартуфи
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: