Рецепти
Домашен сникерс Ана Ристеска

Домашни коцки сникерс за кои не е потребно печење и се одличен летен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер од кикирики-органски(2 Чаши)

Путер(омекнат 1 Чаша)

Шеќер во прав(2 Чаши)

Мелени бисквити(3 Чаши)

Црно чоколадо(сечкано 2 1/2 Чаши)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Карамел(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во голем сад со миксер матете ги путерот и путерот од кикирики (1 чаша) додека не се изедначат.
  2. Додајте 1 чаша шеќер во прав и повторно промешајте.
  3. Потоа додајте ја и другата чаша шеќер во прав и мелените бисквите и убаво промешајте со раце бидејќи смесата е доста густа.
  4. Додајте го чоколадото исечкано на ситни коцки (1 чаша) и ставете ја смесата во подмачкана тава. Убаво натапкајте ја со раце.
  5. Карамел сосот премачкајте го врз тестото и ставете ја тавата во фрижидер додека не се зацврсти.
  6. Во меѓувреме во мал сад ставете ги останатиот дел од путерот од кикирики (1 чаша) и чоколадото (1 1/2 чаша) и стопете ги во микробранова печка. Додајте го екстрактот од ванила.
  7. Преливот од чоколадо и путер од кикирики премачкајте го врз останатиот дел од сникерсот и тавата повторно ставете ја во фрижидер додека целосно не се олади.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: