Рецепти
Пастрмка со зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Брз ручек од пржена риба и зеленчук со зелен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пастрмката убаво се чисти и се мие, се зачинува со  вегета, сол, рузмарин, бибер.
  2. Така подготвената пастрмка се пржи на загреано масло.
  3. Пиперките се мијат, чистат и се сечкаат на стапчиња, па се пржат во врело масло.
  4. Морковот, модриот патлиџан, печурките се сечкаат и се додаваат да се пржат со пиперката.
  5. Потоа во таа смеса се додава вегета, сол и бибер, а кога пржењето ќе биде при крај, се додава една лажица соја сос.
  6. Посебно се прави зелен сос од сечкан магдонос, лук, масли сол и маслиново масло, како и 1/2 цеден лимон. Сето тоа заедно се блендира во сос.
  7. Пастрмката се сервира со сосот и со пржениот зеленчук.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Тава со брокула и прокељ
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: