Рецепти
Пикантна крем супа со ѓумбир Ана Ѓорова

Одлична за загревање во постудените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 )

Тиквичка(1 )

Праз(1 страк само белиот дел )

Чили пиперка(2-3 суви )

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Морков(1 )

Лук(1 Чешне)

Масло

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Морковот се лупи и се сечка на кругови, а тиквичката и компирот се лупат и се сечкаат на коцки.
  2. Се ставаат да се варат во тенџере на оган со зовриена вода. Се зачинува со сол и бибер.
  3. Во тава на оган се става малку масло и се пропржува ситно сечканиот праз, па откако ќе омекне, се додаваат ситно сечканите лук и чили пиперчиња.
  4. Откако ќе омекнат, се додава ѓумбирот и се меша.
  5. Содржината од тавата се додава во тенџерето со сварениот зеленчук и се вари уште 5 минути.
  6. Потоа се трга од оган и смесата се блендира со рачен блендер, па веднаш се сервира, по желба со павлака.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: