Рецепти
Пире од карфиол Ана Ѓорова

Послужете го како гарнир со риба или месо – ќе се изненадите од вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Кисела павлака(1 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Сол(2 неполни лажички )

Бибер(2 неполни лажички )

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете го карфиолот, отстранете ги листестите делови и измијте го, па исечкајте го на ситно.
  2. Ставете го во големо тенџере и полијте со вода колку да се покрие карфиолот.
  3. Зачинете со сол и бибер, покријте со капак и варете го карфиолот 25 минути или додека омекне.
  4. Исцедете го и ставете го во блендер со останатите состојки (освен магдонос и пармезан).
  5. Изблендирајте додека добиете кремаста смеса и послужете го со сечкан магдонос и рендан пармезан.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: