Рецепти
Резанки од палачинки Ана Ѓорова

Интересен десерт со кој може да комбинирате разни видови овошје и јатки по вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Брашно(500 Грама)

Газирана вода(600 Милилитри)

Масло

Мед(200 Милилитри)

Бадеми(200 грама или други јатки по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Замесете тесто за палачинки од јајцето, брашното, киселата вода и малку масло, па пржете палачинки од двете страни во тефлонска тава на вообичаен начин. Оставете ги да се оладат.
  2. Потоа наредете ги палачинките една врз друга и исечете ги на лентички како јуфки.
  3. Измешајте ги во сад, прелијте ги со медот и убаво измешајте ги резанките.
  4. Може да ги послужите со овошје по желба: малини, капини, јагоди или портокал, банани, киви.
  5. Исечете го овошјето на ситни резанки и сервирајте го со палачинките заедно со сечкани бадеми, ореви или други јатки по желба.
  6. Одозгора целата чинија наросете ја со шеќер во прав или со мелени ореви и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: