Рецепти
Потаж Жилиен Ана Ѓорова

Зеленчуково предјадење од француската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Морков(4 )

Праз(1 страк )

Целер(1 корен )

Карфиол

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Коренот од целер исечкајте го на покрупни парчиња, 2 компири и 2 моркови излупете ги и исечете ги исто така на крупни парчиња, а карфиолот на ситно.
  2. Зеленчукот ставете го да се вари во тенџере со 1 л посолена вода.
  3. Потоа иситнете го со рачен миксер или ставете го во блендер заедно со водата да се изблендира.
  4. Останатите компири и моркови, целерот и празот исечете ги на тенки ленти по должина и ставете ги да се варат во друго тенџере со околу 1/2 л вода.
  5. Супата сервирајте ја во чинија и гарнирајте ја со варениот зеленчук.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: