Рецепти
Топло чоколадо со црвено вино Ана Ѓорова

Совршен топол пијалак за доцна попладне или по вечерата со кој ќе ги изненадите пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(1 Пакување)

Млеко(1 Чаша)

Црвено вино(½ Чаша)

Шеќер(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Екстракт од ванила(½ Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Чоколадото искршете го на ситни парчиња.
  2. Ставете го во тенџере на тивок оган со виното, млекото и шеќерот (ако користите погорко чоколадо, пример црно чоколадо со какао, тогаш додајте ги 2-те лажици шеќер, во спротивно тоа е право на избор ако сакате пијалакот да биде поблаг).
  3. Непрекинато мешајте додека чоколадото целосно се растопи.
  4. Тргнете од оган и измешајте ги прстофатот сол и екстрактот од ванила.
  5. Измешајте да се соединат состојките, претурете во чаши и веднаш послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: