Рецепти
Зебра торта (посно) Ана Ѓорова

Декоративен десерт – одличен за вашата посна трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Вода(топла 450 милилитри )

Масло(400 Милилитри)

Брашно(450 Грама)

Прашак за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Мелени ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за матење ставете ги брашното, шеќерот и печивото и мешајте со лажица.
  2. Додајте ги водата и маслото и измешајте добро за да смесата се соедини.
  3. Поделете ја смесата на два дела: во едниот дел додајте го какаото, а во другиот дел мелените ореви и измешајте со лажица.
  4. Тркалезна тава за печење бр.26 намастете ја со масло и набрашнете ја.
  5. Во неа наизменично ставајте по 1 лажица од двете смеси.

zebra kolac

6. Печете ја тортата во загреана рерна на 200 минути околу 20 минути.

Зебра торта (посно)
Фаџ со суви смокви
Шеќер паре
Црно бел колач со бисквити
Чоколаден колач со лешници
Кифлички стапчиња
Мек колач со праски
Овошна торта со кокос
Боемски колач
Колач со ресани
Бисквитна торта со чоколадо
Шпански ветар
Торта со тиква
Трилече со капучино
Бакнеж Грета Тарбо
Топчиња од ореви и смокви
Мафини со јаболки (посно)
Овошен куглов
Коцки од кокос
Мачкино око
Зебра колач
Гризник со рибизли
Нутела кох
Ледена торта
Чизкејк со лубеница
Oвошна ролат торта
Колач од овошен јогурт
Колач со прелив од лимон
Бурбон сладолед со кафе
Посен колач со мармалад

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: