Рецепти
Зебра торта (посно) Ана Ѓорова

Декоративен десерт – одличен за вашата посна трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Вода(топла 450 милилитри )

Масло(400 Милилитри)

Брашно(450 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Мелени ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за матење ставете ги брашното, шеќерот и печивото и мешајте со лажица.
  2. Додајте ги водата и маслото и измешајте добро за да смесата се соедини.
  3. Поделете ја смесата на два дела: во едниот дел додајте го какаото, а во другиот дел мелените ореви и измешајте со лажица.
  4. Тркалезна тава за печење бр.26 намастете ја со масло и набрашнете ја.
  5. Во неа наизменично ставајте по 1 лажица од двете смеси.

zebra kolac

6. Печете ја тортата во загреана рерна на 200 минути околу 20 минути.

Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Триаголници со јаболки и ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: