Рецепти
Обланда со таан алва (посно) Ана Ристеска

Брз посен десерт одличен за сите пости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Алва(400 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

Посен маргарин(150 Грама)

Шеќер(300 Грама)

Какао(3 Супени лажици)

Посни бисквити(250 Грама)

Вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во едно тенџере се става 300 г шеќер со 300 мл вода, па се става на рингла и се остава да зоврие.
  2. Потоа, во оваа смеса се додава таан-алвата искршена на парчиња.
  3. Кога ќе се растопи алвата, се додаваат и 3 лажици какао, потоа 150 г маргарин исечкан на коцкички, како и бисквитите искршени на помали парчиња.
  4. Откако добро ќе се измеша смесата, се трга садот од оган и во смесата се додаваат мелените ореви. Повторно се промешува за да се изедначи смесата.
  5. Потоа, од оваа смеса се нанесува врз секоја обланда и тоа се премачкува убаво, од крај до крај. Премачканите обланди се редат една врз друга и добро се притискаат да се залепат. Само последната кора не се филува.
  6. Откако ќе се стегне обландата се сече на коцки. Се декорира по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: