Рецепти
Похувани буковки Ана Ѓорова

Одлични за мезе. Послужете ги со павлака или со омилениот сос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Буковка (печурка)(1/2 Килограм)

Јајце(2 )

Брашно(3-4 Супени лажици)

Сол(малку )

Вегета

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Буковките убаво се мијат и со нож им се отстранува рачката.
  2. Се зачинуваат по желба со сол, бибер, вегета и се оставаат да ги впијат зачините.
  3. Во меѓувреме се матат јајцата и секоја буковка посебно се става прво во брашно, потоа во изматените јајца.
  4. Во подлабок сад се зоврива масло и секоја буковка се пржи во зовриеното масло додека убаво да зарумени.
  5. Се вадат врз салфетка да се исцедат од вишокот маснотија и се сервираат по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: