Рецепти
Полнети печурки со лук и магдонос
Одлични за предјадење на трпезата
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(200 Грама)
Магдонос(1/2 Китка)
Лук(1-2 Чешниња)
Маслиново масло(1-2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Шампињоните издлабете ги за полнење и наредете ги во плех врз хартија за печење.
- Рачките од издлабените шампињони ситно исечкајте ги, па ситно исечкајте ги и лукот и магдоносот.
- Измешајте ги со путерот и маслиновото масло, посолете и пропржете ги кратко во тава колку да пуштат мирис.
- Потоа со смесата наполнете ги шампињоните и печете ги додека омекнат и добијат убава боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во