Рецепти
Полнети печурки со лук и магдонос Ана Ѓорова

Одлични за предјадење на трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(200 Грама)

Магдонос(1/2 Китка)

Лук(1-2 Чешниња)

Маслиново масло(1-2 Супени лажици)

Путер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шампињоните издлабете ги за полнење и наредете ги во плех врз хартија за печење.
  2. Рачките од издлабените шампињони ситно исечкајте ги, па ситно исечкајте ги и лукот и магдоносот.
  3. Измешајте ги со путерот и маслиновото масло, посолете и пропржете ги кратко во тава колку да пуштат мирис.
  4. Потоа со смесата наполнете ги шампињоните и печете ги додека омекнат и добијат убава боја.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: