Рецепти
Тортиља од компири Ана Ѓорова

Вкусен ручек или вечера за четворица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Јајце(6 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги компирите, измијте ги, исушете ги и исечете ги на кришки со дебелина од 2-3 мм. Посолете ги попиперете ги.
  2. Загрејте поголемо количество масло во една тава, додајте ги компирите и пржете ги на умерена температура сè додека не заруменат. Извадете ги со лажица-цедилка и ставете ги врз салфетката за да се впие вишокот на маснотија.
  3. Ситно исечкајте го кромидот и пржете го во тава на 2 лажици масло околу 20 минути.
  4. Изматете ги јајцата со сол и бибер, додајте ги млаките компири и кромид.
  5. Намастете тава со дијаметар од 22 см и на неа пржете ја тортиљата 8 минути. Превртете ја со помош на чинија, па пржете ја од другата страна уште 3 минути.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: