Рецепти
Чајни колачиња со чоколадо
Вкусни колачиња што се одлични за гостите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(1 )
Шеќер(125 Грама)
Брашно(300 Грама)
Маргарин(200 Грама)
Ванилин шеќер(1 )
Прашок за печиво(1 Кафена лажица)
Црно чоколадо(200 Грама)
Цимет(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во сад се матат со миксер јајцето и шеќерот. Откако шеќерот ќе се растопи, се додава маргаринот (претходно оставен на собна температура за малку да омекне) и се продолжува со матењето.
- Кога ќе се добие хомогена смеса, во неа се додава брашното, печивото, ванилиниот шеќер, циметот и чоколадото исечкајте го на мали коцки.
- Со состојките замесете тесто. Потоа со рацете правете топчиња и притиснете ги, па ставете ги во тавче подмачкано со маргарин.
- Колачите се печат во претходно загреана рерна на 220 степени додека добијат жолтеникава боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во