Рецепти
Алкохолно слаши со јагоди Ана Ѓорова

Вкусен и освежителен коктел за топлите летни вечери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Спрајт(2 Литри)

Свеж сок од лимон(350 милилитри )

Бело вино(750 Милилитри)

Јагоди(4 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Свежите јагоди измијте ги, исчистете ги и исечкајте ги ситно или испасирајте ги. Може да употребите и замрзнати јагоди.
  2. Во голем бокал измешајте ги спрајтот, лимонадата и виното. Додајте ги јагодите.
  3. Смесата претурете ја во пластичен калап и ставете ја во замрзнувач 2-3 часа.
  4. Потоа исечете ја на коцки, па коцките ставете ги во блендер и блендирајте додека добиете кашеста смеса.
  5. Слашито сервирајте го во стаклени чаши веднаш откако ќе го извадите од замрзнувач и откако ќе го изблендирате и декорирајте го со парчиња лимон. На здравје!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: