Рецепти
Ароматичен пилешки паприкаш Ана Ѓорова

Вкусен ручек од бело пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот и кромидот исечете ги на крупни парчиња.
  2. Пиперките и доматите исечкајте ги на ситни коцкички, а морковот излупете го и исечете го на кругови.
  3. Соединете го зеленчукот во сад, прелијте го со вода и додајте го исечканиот магдонос, изренданиот целер и лутата пиперка.
  4. Зачинете по вкус и варете 10 минути, па додајте го исеченото месо.
  5. Гответе го јадењето поклопено со капак на тивок оган 35 минути.
  6. Пред крај на варењето, додајте ја смесата што ќе ја направите од 4 дл млака вода, брашно и црвен пипер, добро измешајте и варете уште 5 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: