Рецепти
Ароматичен пилешки паприкаш
Вкусен ручек од бело пилешко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(500 Грама)
Компир(1 Килограм)
Кромид(2 Главици)
Домат(4 )
Морков(5 )
Црвена пиперка(3 )
Чили пиперка(1 )
Целер(1 корен )
Италијански зачин (мешан зачин)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Брашно(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Компирот и кромидот исечете ги на крупни парчиња.
- Пиперките и доматите исечкајте ги на ситни коцкички, а морковот излупете го и исечете го на кругови.
- Соединете го зеленчукот во сад, прелијте го со вода и додајте го исечканиот магдонос, изренданиот целер и лутата пиперка.
- Зачинете по вкус и варете 10 минути, па додајте го исеченото месо.
- Гответе го јадењето поклопено со капак на тивок оган 35 минути.
- Пред крај на варењето, додајте ја смесата што ќе ја направите од 4 дл млака вода, брашно и црвен пипер, добро измешајте и варете уште 5 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во