Рецепти
Ароматичен пилешки паприкаш Ана Ѓорова

Вкусен ручек од бело пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот и кромидот исечете ги на крупни парчиња.
  2. Пиперките и доматите исечкајте ги на ситни коцкички, а морковот излупете го и исечете го на кругови.
  3. Соединете го зеленчукот во сад, прелијте го со вода и додајте го исечканиот магдонос, изренданиот целер и лутата пиперка.
  4. Зачинете по вкус и варете 10 минути, па додајте го исеченото месо.
  5. Гответе го јадењето поклопено со капак на тивок оган 35 минути.
  6. Пред крај на варењето, додајте ја смесата што ќе ја направите од 4 дл млака вода, брашно и црвен пипер, добро измешајте и варете уште 5 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: