Рецепти
Ароматични копани со зеленчук Ана Ѓорова

Пилешкото во маринада на овој начин е многу вкусно и лесно се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со наткопан 3 )

Зелена бабура(4 )

Свеж босилек(3 Гранчиња)

Магдонос

Мед(1 Супена лажица)

Морков(3 )

Лук(2 Чешниња)

Кромид(2 Главици)

Зелени маслинки(100 Грама)

Рузмарин(1 Супена лажица)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во длабок измешајте 3 лажици маслиново масло и медот.
  2. Додајте 1 чешне ситно сечкан лук, рузмаринот, ситно сечкан босилек, сол и бибер.
  3. Копаните поделете ги од надкопаните и додајте ги во садот. Промешајте и оставете ги да отстојат 2 часа во маринадата.
  4. Кромидот исечкајте го на кругови, а морковите на тенки парчиња по должина.
  5. Магдоносот и преостанатото чешне лук ситно исечкајте ги, маслинките исечкајте ги на половина по должина, а бабурите исчистете ги од семки и дршки и исечкајте ги на парчиња.
  6. Кромидот ставете го во огноотпорен сад намастен со масло, додајте ги бабурите, морковите, маслинките, лукот и магдоносот и промешајте.
  7. Во садот наредете ги копаните и надкопаните и додајте ја маринадата.
  8. Зачинете со сол и бибер, садот затворете го со алуминиумска фолија и ставете го во рерна.
  9. Печете 50 минути на температура од 180 степени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: