Рецепти
Азиски прелив за салати Ана Ѓорова

Можете да го чувате во фрижидер една до две недели и да го употребите во било која комбинација од зеленчук и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од портокал(1/2 Чаши)

Темен соја сос(3 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Оцет од ориз(1 Супена лажица)

Масло од сусам(1 Супена лажица)

Сусам(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во тегла со капак, затворете ја и протресете ја.
  2. Оставете во фрижидер 1 час и послужете го преливот ладен.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: