Рецепти
Азиски прелив за салати Ана Ѓорова

Можете да го чувате во фрижидер една до две недели и да го употребите во било која комбинација од зеленчук и салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сок од портокал(1/2 Чаши)

Темен соја сос(3 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Оцет од ориз(1 Супена лажица)

Масло од сусам(1 Супена лажица)

Сусам(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Измешајте ги сите состојки во тегла со капак, затворете ја и протресете ја.
  2. Оставете во фрижидер 1 час и послужете го преливот ладен.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: