Рецепти
Бајадера Ана Ѓорова

Домашни бајадери по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Вода(10 Супени лажици)

Мелени бисквити(200 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Путер(125 Грама)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Еурокрем(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на оган зовријте ја водата со шеќерот и мешајте додека не се стопи шеќерот и додека не добиете густа смеса како шербет. Оставете настрана малку да се подолади.
  2. Откако ќе се олади смесата, во тенџерето се додаваат мелените ореви, мелените бисквити, путерот и меленото морско оревче.
  3. Добиената смеса ставете ја во плех покриен со фолија.
  4. Измешајте 100 грама еурокрем со 2 лажици шлаг (може за шлагот да матите белки од јајце со шеќер), а потоа смесата прелијте ја врз бајадерата.
  5. Ставете во фрижидер неколку часа да се олади, а потоа исечете на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: