Рецепти
Бајадера Ана Ѓорова

Домашни бајадери по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Вода(10 Супени лажици)

Мелени бисквити(200 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Путер(125 Грама)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Еурокрем(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тенџере на оган зовријте ја водата со шеќерот и мешајте додека не се стопи шеќерот и додека не добиете густа смеса како шербет. Оставете настрана малку да се подолади.
  2. Откако ќе се олади смесата, во тенџерето се додаваат мелените ореви, мелените бисквити, путерот и меленото морско оревче.
  3. Добиената смеса ставете ја во плех покриен со фолија.
  4. Измешајте 100 грама еурокрем со 2 лажици шлаг (може за шлагот да матите белки од јајце со шеќер), а потоа смесата прелијте ја врз бајадерата.
  5. Ставете во фрижидер неколку часа да се олади, а потоа исечете на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: