Рецепти
Бамји со пченка Ана Ѓорова

Здрава вечера од бамји и пченка во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(500 Грама)

Пченка(300 Грама)

Маргарин(40 Грама)

Брашно(30 Грама)

Бистра зеленчукова супа(4 Децилитри)

Млеко(1 1/2 Децилитри)

Сол

Бибер

Морско оревче

Лимон(1/2 )

Биено сирење(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Бамјите исчистете ги, отстранете им ги рачките и варете ги во посолена вода околу 15-тина минути, а потоа исцедете ги.
  2. Во меѓувреме растопете маргарин, додајте брашно, малку пропржете го, па прелијте со млекото и оставете да се вари околу 5 минути. Додајте сол, бибер, морско оревче и исцеден сок од 1/2 лимон.
  3. Претходно сварените зрна од пченка и бамјите ставете ги во огноотпорен сад намастен со маргарин и прелијте ги со приготвениот сос.
  4. Над сето тоа изрендајте сирење и ставете ги да се печат во загреана рерна на умерена температура околу 20-тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: