Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Вкусна чорба од пилешко месо што треба да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со надкопани 2 парчиња )

Јајце(2 )

Млеко(500 Милилитри)

Магдонос

Вегета(1 и пол лажица )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ги копаните да се варат и додајте ситно сечкан магдонос и вегета.
  2. Сварените копани ставете ги на чинија, исчистете ги од кожата и коските, иситнете го месото и вратете го во тенџерето.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата, млекото и 2 црпалку од чорбата со жица.
  4. Размешаните јајца додајте ги во чорбата во тенџерето и варете уште 3-4 минути.
  5. Послужете ја чорбата веднаш со црвен пипер.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: