Рецепти
Бела чорба
Бела чорба со пилешко, моркови, компири и пашканат која ќе ви стане омиленото предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(500 Грама)
Морков(3 )
Пашканат(2 коренчиња )
Компир(2 )
Кромид(1 Главица)
Жолчка од јајце(1 )
Лимон(1 )
Кисела павлака(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Кромидот го сечкаме ситно и во него ги додаваме вегетата и додаваме 1 чаша вода, па го оставаме да се динста.
- Потоа ги сечкаме стекот, морковот, пашканатот и компирот. Кромидот се динста околу 15 минути или додека омекне, со постојано додавање вода.
- Потоа ги додаваме морковот и пашканатот, па месото и додаваме вода колку месото и зеленчукот да бидат покриени. Оставаме да се динста одоклу 30 минути и ги додаваме компирите и 300 мл топла вода, па оставаме да се динста на тивко додека се сварат компирите.
- При крај додаваме сол, сечкан магдонос и вода колку што сакаме за да биде густа чорбата.
- Кога ќе зоврие, ставаме изматена жолчка со павлака и убаво мешаме да се добие еднолична смеса. На крај додаваме и сок од 1 лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во