Рецепти
Бела чорба Ана Ристеска

Бела чорба со пилешко, моркови, компири и пашканат која ќе ви стане омиленото предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Кромидот го сечкаме ситно и во него ги додаваме вегетата и додаваме 1 чаша вода, па го оставаме да се динста.
  2. Потоа ги сечкаме стекот, морковот, пашканатот и компирот. Кромидот се динста околу 15 минути или додека омекне, со постојано додавање вода.
  3. Потоа ги додаваме морковот и пашканатот, па месото и додаваме вода колку месото и зеленчукот да бидат покриени. Оставаме да се динста одоклу 30 минути и ги додаваме компирите и 300 мл топла вода, па оставаме да се динста на тивко додека се сварат компирите.
  4. При крај додаваме сол, сечкан магдонос и вода колку што сакаме за да биде густа чорбата.
  5. Кога ќе зоврие, ставаме изматена жолчка со павлака и убаво мешаме да се добие еднолична смеса. На крај додаваме и сок од 1 лимон.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: