Рецепти
Бела риба во специјален сос Ана Ристеска

Специјалитет од бела риба во сос од вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 1/2 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Магдонос(1 Супена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Интегрално пченично брашно(1 Супена лажица)

Црвено вино(1 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Исечете ја рибата на парчиња во ширина од 3см и посолете ја.
  2. Исечкајте ги ситно кромидот и лукот и пропржете ги на врело масло.
  3. Со постојано мешање додавајте брашно, а потоа малку вода и вино.
  4. Додајте магдонос и лист дафина и варете ги 15 минути.
  5. Ставете ја рибата во садот, поклопете ја и варете ја уште 15 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: