Рецепти
Бела торта Ана Ристеска

Бела торта за љубителите на белото чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Шеќер(500 Грама)

Ореви(300 Грама)

Лешник(100 Грама)

Путер(200 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Белките и 300 грама шеќер се матат во цврст снег, се варат на пареа, се додаваат исечканите ореви, се промешува и се става во подмачкан плех и се пече околу 45 минути на 200°C.
  2. За тоа време жолчките се матат со 200 грама шеќер и ванилин шеќер, се варат на пареа и се додаваат мелените лешници.
  3. Се трга на страна и се остава малку да се олади. Потоа се додава путер или маргарин и чоколадо. Сè заедно убаво се меша и со добиениот фил се премачкува цела торта.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: