Рецепти

Бела торта
Бела торта за љубителите на белото чоколадо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(10 )
Шеќер(500 Грама)
Ореви(300 Грама)
Лешник(100 Грама)
Путер(200 Грама)
Ванилин шеќер(2 Пакувања)
Бело чоколадо(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Белките и 300 грама шеќер се матат во цврст снег, се варат на пареа, се додаваат исечканите ореви, се промешува и се става во подмачкан плех и се пече околу 45 минути на 200°C.
- За тоа време жолчките се матат со 200 грама шеќер и ванилин шеќер, се варат на пареа и се додаваат мелените лешници.
- Се трга на страна и се остава малку да се олади. Потоа се додава путер или маргарин и чоколадо. Сè заедно убаво се меша и со добиениот фил се премачкува цела торта.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во