Рецепти
Бела торта Ана Ристеска

Бела торта за љубителите на белото чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Шеќер(500 Грама)

Ореви(300 Грама)

Лешник(100 Грама)

Путер(200 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Белките и 300 грама шеќер се матат во цврст снег, се варат на пареа, се додаваат исечканите ореви, се промешува и се става во подмачкан плех и се пече околу 45 минути на 200°C.
  2. За тоа време жолчките се матат со 200 грама шеќер и ванилин шеќер, се варат на пареа и се додаваат мелените лешници.
  3. Се трга на страна и се остава малку да се олади. Потоа се додава путер или маргарин и чоколадо. Сè заедно убаво се меша и со добиениот фил се премачкува цела торта.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: