Рецепти
Бела торта Ана Ристеска

Бела торта за љубителите на белото чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Шеќер(500 Грама)

Ореви(300 Грама)

Лешник(100 Грама)

Путер(200 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Белките и 300 грама шеќер се матат во цврст снег, се варат на пареа, се додаваат исечканите ореви, се промешува и се става во подмачкан плех и се пече околу 45 минути на 200°C.
  2. За тоа време жолчките се матат со 200 грама шеќер и ванилин шеќер, се варат на пареа и се додаваат мелените лешници.
  3. Се трга на страна и се остава малку да се олади. Потоа се додава путер или маргарин и чоколадо. Сè заедно убаво се меша и со добиениот фил се премачкува цела торта.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: