Рецепти
Бели топчиња Ана Ѓорова

Брз и вкусен десерт со лешник и кокос – со сигурност нема да останете само на едно топче 🙂

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грам)

Бисквити(200 Грам)

Кокос(50 Грама)

Гриз(50 Грама)

Лешник(50 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Сусам(10 Грама)

Маргарин(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и шеќерот да зовријат. Мешајте и постепено додавајте го и гризот.
  2. Кога ќе биде готово, додајте го маргаринот и мешајте додека да се растопи.
  3. Потоа целата смеса додајте ја во мелените бисквити, сусамот и шеќерот во прав и месете со рака.
  4. Формирајте топчиња, расплескајте ги на дланката и во секое топче во средината ставете лешник.
  5. Формирајте топче и извалкајте го во кокос, па послужете го на чинија.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: