Рецепти
Бело месо во сланина Ана Ѓорова

Пилешко месо во сланина со сос и гарнир од кромид за вкусен и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(500 грама + 1 главица )

Морков(2 )

Коцка за супа-бујон(1 )

Магдонос(1 Китка)

Пилешки гради(500 Грама)

Сланина

Павлака(3-4 Супени лажици)

Сирење

Сушен темјан

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. За сосот: 500 г кромид се сечка ситно и се пржи на масло. Се додаваат 2 моркови исечени на ленти и се пропржуваат со компирот.
  2. Во тенџере се вари коцка за супа и се додава откако ќе се свари со кромидот и со морковот, се динста додека омекне зеленчукот, а на крај се наросува сечкан магдонос.
  3. Во друга тава се сечка 1 главица кромид сечкана на кругови, се валкаат круговите во брашно и се се пржат во масло додека заруменат.
  4. Белото пилешко месо се сечка на тенки парчиња, се витка во лентите сланина и се пржи во тава од двете страни.
  5. Прженото месо се валка во мешавина од павлака, рендано сирење и сушен темјан.
  6. На крај се послужува во чинија прженото месо со сланина и павлака, одозгора се полива со сосот од моркови, па кромидот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: