Рецепти
Бело месо во сланина Ана Ѓорова

Пилешко месо во сланина со сос и гарнир од кромид за вкусен и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(500 грама + 1 главица )

Морков(2 )

Коцка за супа-бујон(1 )

Магдонос(1 Китка)

Пилешки гради(500 Грама)

Сланина

Павлака(3-4 Супени лажици)

Сирење

Сушен темјан

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. За сосот: 500 г кромид се сечка ситно и се пржи на масло. Се додаваат 2 моркови исечени на ленти и се пропржуваат со компирот.
  2. Во тенџере се вари коцка за супа и се додава откако ќе се свари со кромидот и со морковот, се динста додека омекне зеленчукот, а на крај се наросува сечкан магдонос.
  3. Во друга тава се сечка 1 главица кромид сечкана на кругови, се валкаат круговите во брашно и се се пржат во масло додека заруменат.
  4. Белото пилешко месо се сечка на тенки парчиња, се витка во лентите сланина и се пржи во тава од двете страни.
  5. Прженото месо се валка во мешавина од павлака, рендано сирење и сушен темјан.
  6. На крај се послужува во чинија прженото месо со сланина и павлака, одозгора се полива со сосот од моркови, па кромидот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: