Рецепти
Бело месо во сланина Ана Ѓорова

Пилешко месо во сланина со сос и гарнир од кромид за вкусен и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(500 грама + 1 главица )

Морков(2 )

Коцка за супа-бујон(1 )

Магдонос(1 Китка)

Пилешки гради(500 Грама)

Сланина

Павлака(3-4 Супени лажици)

Сирење

Сушен темјан

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. За сосот: 500 г кромид се сечка ситно и се пржи на масло. Се додаваат 2 моркови исечени на ленти и се пропржуваат со компирот.
  2. Во тенџере се вари коцка за супа и се додава откако ќе се свари со кромидот и со морковот, се динста додека омекне зеленчукот, а на крај се наросува сечкан магдонос.
  3. Во друга тава се сечка 1 главица кромид сечкана на кругови, се валкаат круговите во брашно и се се пржат во масло додека заруменат.
  4. Белото пилешко месо се сечка на тенки парчиња, се витка во лентите сланина и се пржи во тава од двете страни.
  5. Прженото месо се валка во мешавина од павлака, рендано сирење и сушен темјан.
  6. На крај се послужува во чинија прженото месо со сланина и павлака, одозгора се полива со сосот од моркови, па кромидот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: