Рецепти
Библи Ана Ристеска

Ова е многу стар рецепт кој по малку наликува на обични мекици или пишии, но има различен вкус. Одличен и брз оброк за појадок или за вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500-600 Грама)

Јајце(1 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Вода(250 Милилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад се ставаат сите состојки, се замесува тесто и остава да стасува.
  2. Откако ќе стаса тестото, се размесува и се дели на топчиња, кои потоа се расукуваат во кругови со големина колку што ќе биде тавчето во кое ќе се пржат и со дебелина од пола сантиметар. Така расуканите библи се стваат на набрашнета површина и се оставаат 15-20 минути да нараснат.
  3. Во загреано масло за јадење ги ставаме библите, ги боцкаме со вилушка и ги оставаме да се испржат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: