Рецепти
Бисквити со јаболка и со овес Ана Ѓорова

Одлично одат за појадок потопени во млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(3 Чаши)

Овесно брашно(3 Чаши)

Сусам(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2/3 Чаши)

Јаболко(2-3 )

Лешник(1/2 Чаша)

Суво грозје(1/2 Чаша)

Сок од јаболко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечканите јаболки и сувото грозје динстајте ги малку да омекнат.
  2. Потоа измешајте го сокот од јаболко со маслото, со смесата од динстани јаболки и суво грозје, сол, брашно, сусам и сечкани лешници.
  3. Смесата добро соединете ја и замесете убаво тесто да не се кине, а потоа од тестото правете топчиња или бисквити по желба кои малку ќе ги сплескате и наредете ги во плех.
  4. Печете ги во загреана рерна на 180°C, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: