Рецепти
Блага тиква со мед и ореви (посно) Ана Ѓорова

Варена блага тиква за вкусен, есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1,5 Килограм)

Шеќер(100 Грама)

Мед(3 Супени лажици)

Сечкани ореви(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквата прво излупете ја, исчистете ја од семките и убаво измијте ја.
  2. Потоа исечете ја на кругови, а на местата каде што има семе на полукругови за да може убаво да се смести во тенџерето.
  3. Парчињата тиква редете ги во тенџере: ред тиква, па 2-3 лажици шеќер, сè додека се потроши тиквата.
  4. Тенџерето ставете го на оган и варете ја додека да испари целата течност што ќе ја испушти тиквата.
  5. Тенџерето тргнете го од оган и парчињата тиква сервирајте ги на чинија одозгора прелиени со мед и сечкани ореви.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: