Рецепти
Бомбици од какао и портокал Ана Ристеска

Овие бомбици се прелесни за правење, а се совршени за сите љубители на црно чоколадо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(80 Грама)

Рендана кора од портокал(1 1/2 Кафена лажица)

Сок од портокал(60 Милилитри)

Јаворов сируп(45 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подговува за помалку од 35 минути

  1. Измешајте ги заедно какаото и кората од портокал. Во средина истурете го сокот од портокал и јаворовиот сируп и убаво промешајте.
  2. Оставете ја смесата да се олади во фрижидер половина час, а потоа извадете ја и направете бомбици.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: